Välkommen till WMS Slotracing!


Vi är en kommitté i Wäxjö Motorsällskap och vi ägnar oss åt Slotracing eller spårstyrd miniracing som det kallas på svenska, kort och gott - vi kör bilbana!

 

 

Vi finns på Hammargatan 9 i Växjö.

Vad är Slotracing?

Slotracing


En Slotracingbil består av tre viktiga delar; chassit, motorn och karossen. Framtill på chassit finns en styrsko som följer ett spår i banan (slot = spår). Bilen drivs av en elmotor som oftast löds fast bak i chassit. Strömmen till banan kommer från ett nätaggregat. Vårt nätaggregat matar banan med 12,3 Volt DC och klarar av att leverera 120 A kontinuerligt och upp till 160 A i belastningstoppar!

För bilen ska hålla sig på banan så sitter det en kaross på bilen, dessa har olika utformning beroende på hur snabba bilarna är. Ju snabbare bil du har, desto viktigare är karossen och de riktigt snabba bilarna ser inte ut som en bil utan mer som en vinge med hjul.

En tävling börjas offtast med kvalificering där en och en får köra ett så snabbt varv som möjligt under en minut, alternativt så många varv som möjligt på en minut. Sedan körs oftast bara rena finaler om 8 x 5 minuter (vi har åtta spår och man kör på alla spår), och vinnare är den som kört mest antal varv under hela finalen.

Man tävlar i olika klasser beroende på ålder, erfarenhet och storleken på plånboken.

Vår verksamhetVerksamhet


Öppet hus tisdagar kl 17.00-18.00. Kontakt Per Järgren telnr 070-2388154


Bilar finns för fri körning.
UthyrningarUthyrningar
Som ett led i att finansiera vår verksamhet anordnar vi sponsoruthyrningar och ibland även barnkalas .

Vid en normal uthyrning får deltagarna köra fritt en stund och sedan brukar vi köra heat och finaler. Alltsammans tar ca 2-2,5 timmar.

För att köra Slotracing hos oss rekommenderar vi att man är minst 12 personer. Vår bara är åttaspårig men vi kör oftast uthyrningsverksamheten på de 6 mittersta spåren då de yttersta visat sig lite för svåra att lära sig köra på den korta tid en uthyrning varar. Det behövs också folk som plockar upp de bilar som kör av banan, Därför är det bäst om man är 12 eller 18 personer vid en uthyrning, men vi kan anpassa oss ner till ca 10 personer som minst och upp till ett 20-tal.

I både heat och finaler kör alla deltagare alla bilar på alla spår för att det skall bli så rättvist som möjligt. Vanligen kör vi 2 minuter på varje spår per heat och final, men beroende på antalet deltagare kan det bli både mer eller mindre körtid. Man vinner genom att köra flest antal varv i finalen. Det är alltså viktigare att hålla sig på banan än att köra fort(ast).

Mat och dryck kan medtagas, dock sker ingen förtäring av varesig dryck eller mat vid banan. Gäster svarar för att det blir diskat och undanplockat efter avslutat race.

Efter avslutat race får arrangören med sig kompletta raceresultat från tävlingarna.

Kontakta oss gärna för en bokningsförfrågan.

Kontakta oss

Kontakta oss!


Är du nyfiken på Slotracing eller vår uthyrningsverksamhet? Tveka inte på att höra av dig till oss eller ramla in till oss en tisdagkväll, det kan vara bra att kolla innan att vi är på plats, men så gott som varje tisdag strax efter 17 är det någon vid banan som gärna tar emot besökare!

Wäxjö Motorsällskap, Hammargatan 9, Växjö