Jul
26

Fransson & Wäxjö MS bäst i landet

Author Johan Strom    Category Radiostyrd Bilsport     Tags

Helgen den 8 – 9 juli samlades eliten inom radiostyrd bilsport i Örebro för att göra upp om Svenska mästerskapen och Riksmästerskapen inom banracing 2017, deltog gjorde även förare från grannländerna Norge och Danmark. Det kördes race i tre olika bilklasser, en för el-drivna bilar i skala 1:10 och två klasser med nitro-drivna förbränningsmotorer i skala 1:10 och 1:8. Således totalt 9 medaljer, fördelade på tre olika klasser, stod på spel. Tävlingen började på lördagen med träning och kvalkörning som dessvärre bjöd på ganska dåligt väder med regn. Det genomfördes dock ett antal kvalomgångar under lördagen, övriga kvalomgångar sköts fram till söndagen som utlovade bättre väder. Efter att de sista kvalomgångarna var körda söndag morgon hade Wäxjö MS genom Mikael Fransson tagit TQ (kvalsnabbast) i 1:8 Nitro, en andra plats i 1:10 El genom Markus Hellquist och i 1:10 Nitro en andra plats genom Per-Ola Hård. Efter lunch på söndagen var det dags för finaler som skulle gå väldigt bra för WMS förare. Rriksmästare i den snabbaste av alla klasser inom radiostyrd bilsport, d v s 1:8 Nitro med toppfarter över 110 km/h är Växjöklubbens Mikael Fransson som nu kunde lägga ännu en titel till sin långa meritlista. En fin 3:e plats i samma klass tog Per-Ola Hård. I 1:10 El så körde Markus Hellquist till sig en fin silvermedalj, endast slagen av Viktor Wilck från Göteborg som kör radiostyrt som heltidsproffs. Sista finalen för helgen var SM klassen 1:10 Nitro där Per-Ola Hård körde i mål som tvåa efter 45 minuters finalkörning, fin trea och bronsmedaljör blev Erika Hellquist, även hon från Wäxjö MS. Wäxjö MS tog därmed med sig 5 av 9 möjliga medaljer hem till Växjö, vilket gör klubben till bäst i landet inom radiostyrd banracing. Övriga deltagare från Växjö som också gjorde fina insatser var Fabian Vernersson (7:a i 1:10 El), Mattis Järgren (8:a i 1:10 El) och Thomas Livbom (15:e i 1:8 Nitro).

1:8 Nitro Riksmästerskap
1, Mikael Fransson, Wäxjö MS
2, Magnus Bengtsson, SMK Trollhättan
3, Per-Ola Hård, Wäxjö MS

1:10 El Riksmästerskap
1, Viktor Wilck, Väst-8 Göteborg
2, Markus Hellquist, Wäxjö MS
3, Alexander Andersson, Miracl Linköping

1:10 Nitro Svenska mästerskapen
1, Mickael Brandt, Uppsala RC
2, Per-Ola Hård, Wäxjö MS
3, Erika Hellquist, Wäxjö MS

Post comment

Följ oss på Facebook! Följ oss på Facebook!
Klicka för att gå med i vår FB-grupp

Meta