Nov
6

Premiären i SSIC körd i Vidahallen

Author Johan Strom    Category Radiostyrd Bilsport     Tags

Igår kördes första deltävlingen i SSIC för säsongen 2016/2017.

En ny layout i Vidahallen bjöd på spännande tät racing.

Tyvärr blev det ingen Stock klass på grund av för lågt deltagar antal.

I F1 klassen var det bara 3 startande men dom bjöd på underhållande racing i sina 3 Finaler. Fighten stog mellan far och son von Elling som började med att ta varsin seger i dom inledande finalerna. I den 3e och direkt avgörande skiftade dom positioner frekvent under dom 8 minuternas körning där det till slut var Marcus som vann 1 sekund före Günter med Jonny Karlsson på en 3e plats.

Marcus och Günter dubblade och körde även 1:10 Modified som lockade 17 startande. Däribland 3 WMS förare Mattis Järgren, Matti Andersson och Jonas Josefsson som tagit steget från att tävlat i Stock klassen.

Dom 3e kvalen i 1:10 Modifed bjöd på 3 jämna kval där Markus Hellquist inte helt otippat blev TQ. Följt av Erik Ström, Fabian Vernersson, Daniel Carlsson, Mikael Fransson och Andreas Johansson som fick göra upp i dom 3 Afinalerna. Markus tog dom 2 första finalerna och var då redan klar segrare. Jämnare där efter med 3 förare på samma poäng inför sista finalen.  Erik och Daniel stog på samma poäng även efter 3e finalen, men Erik tog 2a platsen på bättre tid. På 4e plats Mikael Fransson WMS 5e Andreas Johansson Skövde MK och på 6e Fabian Vernersson

I B-finalen fanns WMSarna Mattis Järgen och Jonas Josefsson.

Det bjöds på en hård fight i dom 3 B-finalerna där Marcus von Elling till slut stog som segrare.

Mattis slutade 4a och Jonas 5a.

I C-finalen körde Matti Andersson som efter 3 finaler fick stå överst på pallen

SSIC sponsras i år av Euro RC och Hobbyprodukter Klas Runesson och Victor Wilck.

Lyckliga vinnare till dom utlottade priserna skänkta av HobbyProdukter.

Erik Ström fick priset från EuroRC

B-finalen:

A-finalen:

Post comment

Följ oss på Facebook! Följ oss på Facebook!
Klicka för att gå med i vår FB-grupp

Meta