Wäxjö Motorsällskap Rally

We do it sideways!

Månad: mars 2019

Årsmöte på ingång!

Onsdagen 13/3 kl.18.00 är det årsmöte på Hammargatan 9.

Detta har hänt under 2018 i rallysektionen.

RALLY

Ytterligare ett framgångsrikt år har susat förbi. 

Vi har haft totalt 64 aktiva förare/kartläsare år 2018, 27st förare och 37st kartläsare. En del som sitter både till höger och vänster i rallybilen, dock inte samtidigt.  Utöver det har vi flertalet servicepersonal och funktionärer. Vilket är helt fantastiskt!

Första måndagen i nästan varje månad ses vi på Motorklubben för att diskutera vad som hänt, vad som ska hända och givetvis för att dricka kaffe och snacka skit. Mötena är välbesökta och självklart kvarstår traditionen med att bjuda på rulltårta om man råkat slå runt med rallybilen. Vi hittar även på andra roliga saker under årets gång t ex Pubkväll på våren, smörgåstårta i sensommarsolen och en välbesökt Pizzakväll med rallyfilm framåt höstkanten.  

Vi är inte bara flitiga på tävlandesidan, vi har även hunnit med att arrangera 2 olika tävlingar. SM tävlingen SSR gick av stapeln i Älmhult och Wäxjö MS är en stor pusselbit för att få tävlingen att gå runt, vi finns i tävlingsledning, sekretariat, sträckpersonal och plastnings och återställningsgäng. 

Helgen innan midsommar är vår stora heliga helg, det var då vår Dackefejd gick av stapeln. Årets tävling utgick från Kvarnhagskällan i Växjö och sträckorna gick mot Hovmantorp och Alvesta trakten.

Torkan som drabbade oss gjorde arbetet med Dackefejden svårare och drog med sig en del merkostnader framför allt i dammbindning av vägar före och efter tävlingen. Vi såg även ett mindre antal startande då tävlingen krockade med andra tävlingar som valt samma datum. Detta ihop med de extra kostnaderna bidrog till ett minusresultat av Dackefejden 2018.

Inför 2019 kommer Dackefejden med nytt koncept i ny serie vilket vi ser väldigt positivt på. Ses i 29/6!

För att avsluta året lite fint är det väl inte mer än rätt att nämna vårt klubbmästerskap.
Förare: Simon Johansson Kartläsare: Anton Johansson. Grattis!

Stort tack till alla inblandade och väl mött 2019. 

Rallykommittén

Dackefejden 2019

Månaderna rullar på, våren har visat sig☀️ men pausats för lite vinter till ⛄️

Men snart snart tar grussäsongen fart!!!

29/6 2019 Går vår stora tävling Dackefejden av stapeln, vi kommer i år köra ett nytt koncept som innebär att vi kör 3 sträckor som går 2 gånger med en längre service emellan sträcka 3 och 4.

Vi har nu spikat banan och tillstånden är inskickade. I år har vi flyttat allt till en annan del kring Växjö. Detta kommer inom kort meddelas och vi väntar med spänning på att allt ska spikas. Vi har fått in nya samarbetspartners som är super nyfikna på vad detta kommer att innebära. De är spända på att se vad detta kan ge dem och vad de kan ge oss och vårt evenemang.

På återseende inom kort med mer spännande information!