Wäxjö Motorsällskap Rally

We do it sideways!

Årsmöte på ingång!

Onsdagen 13/3 kl.18.00 är det årsmöte på Hammargatan 9.

Detta har hänt under 2018 i rallysektionen.

RALLY

Ytterligare ett framgångsrikt år har susat förbi. 

Vi har haft totalt 64 aktiva förare/kartläsare år 2018, 27st förare och 37st kartläsare. En del som sitter både till höger och vänster i rallybilen, dock inte samtidigt.  Utöver det har vi flertalet servicepersonal och funktionärer. Vilket är helt fantastiskt!

Första måndagen i nästan varje månad ses vi på Motorklubben för att diskutera vad som hänt, vad som ska hända och givetvis för att dricka kaffe och snacka skit. Mötena är välbesökta och självklart kvarstår traditionen med att bjuda på rulltårta om man råkat slå runt med rallybilen. Vi hittar även på andra roliga saker under årets gång t ex Pubkväll på våren, smörgåstårta i sensommarsolen och en välbesökt Pizzakväll med rallyfilm framåt höstkanten.  

Vi är inte bara flitiga på tävlandesidan, vi har även hunnit med att arrangera 2 olika tävlingar. SM tävlingen SSR gick av stapeln i Älmhult och Wäxjö MS är en stor pusselbit för att få tävlingen att gå runt, vi finns i tävlingsledning, sekretariat, sträckpersonal och plastnings och återställningsgäng. 

Helgen innan midsommar är vår stora heliga helg, det var då vår Dackefejd gick av stapeln. Årets tävling utgick från Kvarnhagskällan i Växjö och sträckorna gick mot Hovmantorp och Alvesta trakten.

Torkan som drabbade oss gjorde arbetet med Dackefejden svårare och drog med sig en del merkostnader framför allt i dammbindning av vägar före och efter tävlingen. Vi såg även ett mindre antal startande då tävlingen krockade med andra tävlingar som valt samma datum. Detta ihop med de extra kostnaderna bidrog till ett minusresultat av Dackefejden 2018.

Inför 2019 kommer Dackefejden med nytt koncept i ny serie vilket vi ser väldigt positivt på. Ses i 29/6!

För att avsluta året lite fint är det väl inte mer än rätt att nämna vårt klubbmästerskap.
Förare: Simon Johansson Kartläsare: Anton Johansson. Grattis!

Stort tack till alla inblandade och väl mött 2019. 

Rallykommittén

Dackefejden 2019

Månaderna rullar på, våren har visat sig☀️ men pausats för lite vinter till ⛄️

Men snart snart tar grussäsongen fart!!!

29/6 2019 Går vår stora tävling Dackefejden av stapeln, vi kommer i år köra ett nytt koncept som innebär att vi kör 3 sträckor som går 2 gånger med en längre service emellan sträcka 3 och 4.

Vi har nu spikat banan och tillstånden är inskickade. I år har vi flyttat allt till en annan del kring Växjö. Detta kommer inom kort meddelas och vi väntar med spänning på att allt ska spikas. Vi har fått in nya samarbetspartners som är super nyfikna på vad detta kommer att innebära. De är spända på att se vad detta kan ge dem och vad de kan ge oss och vårt evenemang.

På återseende inom kort med mer spännande information!

SSR 2016

Akut behov av vägvakter till vår sträcka under SSR/Sydrallyt 7 Maj.
Anmälan till Linda Söderström, 070-574 90 11

Återställning av Dackefejd-sträckor

Söndag 15 juni. Samling 10.00 Åkericentralen i Lessebo.

OBLIGATORISKT för alla tävlande WMS ekipage att hjälpa till med återställning av sträckor. Meddela Johan Ohlsson att ni kommer detta för att bekräfta att alla vet om vad som gäller. Ta med egen kratta, skyffel, räfsa eller något annat som är vettigt att ha!
Johan når ni på: 070-5201042

Funktionärer till Dackefejden

Även om SSR är främst på gång nu så närmar sig Dackefejden med stormsteg!

Senast den 2/6, alltså måndag efter SSR så ska funktionärer vara anmälda till Stefan Fransson. Det som gäller är:
En funkionärspostering per WMS-medlem i bilen.
= Är man både förare och Kartläsare så ska två posteringar bemannas.
Anmälan sker till Stefan på : 076-3114998
Frågor sker till Timmy på: 076-8540835

Dags för Onotat i Oknörundan

Dags för tävling igen, denna gång Oknörundan i Mönsterås.

Här har vi 8 st Wäxjö ekipage till start

Ensam WMS-are i Grupp E har vi Jerry Gustafsson tillsammans med Leif Gustafsson. Vidare i A-2Wd hittar vi Urban Farbäck/Thorleif Gustafsson och även Janne Kristiansson/Nelli Håkansson.

B-2WD, här vi tre WMS-ekipage. Tim Pettersson/ Oliver Pettersson gör ett nytt försök, de kom tyvärr inte till start i Midsommardansen så nu håller vi tummarna. Vi hittar även Christer Stark/ Michael Stark och Lasse Carlsson/ Joakim Schandersson i denna klass.

Sist ut har vi Henrik Gustafsson med Thomas i högerstolen, som är kvar i ungdomsrally ännu.

Vi ser även Viktor Zettergren med Liza Johansson i högerstolen som kör sin debutant. Härligt med nya aktiva inom klubben!

Lycka till!

 

 

Midsommardansen och Rally Karlstad

Hej allihop!

Då var helgens bravader avklarade, gick väldigt bra för en del.. och inte alls för en del..

Vi börjar med Midsommardansen där Emrik och Esmeralda tog tredje raka segern i B-2WD, grymt jobbat! De körde in på en 14e plats totalt och blev därmed bästa WMS-ekipage i tävlingen.

Anders Holm säkrade segern i App K tillsammans med föraren Jonas Nelson, på en andra plats hittar vi Thomas Kristiansson/Calle Carlsson. Bra jobbat gubbar!

Kristoffer Karlsson var tillbaka bakom ratten denna gång med Sebastian Skoog som kartläsare, de körde in på en sjätteplats, fullt godkänt!

Bo och Stefan Fransson tog sig i mål på en nionde plats, det tar sig! Ta lärdom av farsgubben Stefan!

I C-grp F så åkte Andreas Sigfridsson tillsammans med Veronica, de kom i mål på en 19e plats, på placeringen efter hittar vi Elmdahl/Ohlsson som premiärade i nya bilen.

Sämst gick det för Stefan Ahl i kombination med Johan Green, de testade hårdheten på träd och sten.. Bara att komma igen!

Så till Rally Karlstad. 2 av 4 bilar i mål. 3 av 4 bilar till start.
Krånglade tyvärr för Anders och Jörgen, bilen ville inte gå riktigt så blev ingen start för dem. Timmy som åkte med Peter Nilsson fick tyvärr bryta på näst sista sträckan pga. bakdiffen om jag minns rätt?

Bättre gick de i 2WD, Erik och Nina körde in på en 11 plats i klassen och blev snabbaste otrimmade ekipage i klassen, Oskar och Björn hade lite strul under dagen men tog sig i mål på en 19e plats.

Nu laddar vi om för en ny tävlingshelg!

En tävlingsspäckad helg!

Ljungbys Midsommardansen, Götenerundan, Violen Rally i Flen och slutligen Rally Karlstad. Fyra stora tävlingar en och samma helg. Löst räknat 530 ekipage anmälda till tävling nästkommande helg! Häftigt!

Inte riktigt så många från Wäxjö MS, men nog är vi ett gott gäng som tänkt att åka ut och gasa lite!

Vi börjar i Midsommardansen, Ljungby, SSRCs tredje deltävling och även ingående i Smålands DM och vårt eminenta Klubbmästerskap!

Först ut har vi Thomas Kristiansson/ Calle Carlsson som ska ut och rasta den gamla App K;aren
Här ser vi även Anders Holm som Kartläsare åt Nelson.

Näst ut är Grupp F/VOC A förare där vi ser Bo Fransson/ Stefan Fransson som ger Grupp F;aren ett nytt försök. Förhoppningsvis går det bättre än i Nybro 😉

I A-2WD hittar vi Stefan Ahl som läser åt Johan Green, dags för seger där snart väl?

I B- 2WD är det ”som vanligt” tätt mellan WMS ekipagen. Vi har Jimmy Kristenssen/Anna Larsson, Tim Pettersson/ Oliver Pettersson och Emrik Smedberg/Esmeralda Gyllenswärd.
Ska Emrik ta tredje raka? Det återstår att se!

Fortsättningsvis så har vi B-förare Grupp F/VOC där Thomas Gustafsson/ Sofie Svensson ska sladda fram till seger? Vad jag anar så är det Sofies första tävling? Spännande!

Sist ut har vi C-förare Grupp F/VOC där Fredrik Elmdahl satt in Johan Ohlsson som kartläsare och vi ser även att Kristoffer Karlsson är tillbaka bakom ratten med Sebastian Skoog denna gång som kartläsare.. Även Andreas Sigfridsson hoppar in som kartläsare, denna gång åt Veronica Blomqvist ifrån Skillingaryd.

I Rally Karlstad så ser vi delegationen Jonasson/Lindahl, Telehagen/Jonasson och Nilsson/Jonasson, Timmy hoppar in i högerstolen hos Peter Nilsson i Mitsun..2 ekipage representerade i vardera A-4WD och A-2WD alltså, med ett startfält i klass med SM så kommer det bli riktigt tufft även i Karlstad.

Håller tummarna för alla ekipage. Håll WMS fana högt! J

 

Klubbmästerskapet

Nu finns länkar till aktuell ställning i klubbmästerskapet under fliken Klubbmästerskap här på hemsidan.

Har jag missat att lägga med dig och ditt resultat, hör av dig till mig på ninajonasson@live.se

/Nina

Info ang. träningsdag!

Information till er som ska köra träningsdagen 12/4.

Se till att vara på plats kl 09.00 för b-bes.(bilen måste vara a-bes för att få köra träningsdagen)

Medtag 1st funktionär som kan hjälpa till som vägvakt under dagen.

Medtag krattor och skyffel. Detta eftersom vi måste kratta tillbaka gruset in på vägen efter att ni sladdat ut det i skogen =)

Körningen drar igång ca 10:00.

Hittar ni inte till grusgropen i Furuby? ring Timmy för en vägbeskrivning.

Vidare info följer på lördag vid besiktningen.

« Äldre inlägg